Over ons


Wie en wat is Gasthof Walhalja?SAMSUNG

Wij zijn Walla en Jaap, een Nederlands en motorrijdend stel dat onze droom hebben waargemaakt met ons motorvriendelijk Gasthof Walhalja.

Na vele motorritten werden we steeds verliefder op dit Sauerlands gebied en zo kwamen we op het idee van waarom gaan we niet wonen en werken in Sauerland. Ja waarom niet? Helemaal geen slecht idee vonden we. Zo hebben we onze “eigen” motorroutes voor de deur. Wat wil je nog meer!

In het najaar 2013 begonnen wij te zoeken naar een geschikt pand qua locatie, grootte en met genoeg diverse faciliteiten en mogelijkheden, zowel in het Gasthof als in de directe omgeving.

Wij weten uit ervaring dat het niet altijd even gemakkelijk is om tijdens je tourtochten een echt leuk motor onderkomen te vinden. Alleen een bord met “bikers willkommen” vinden wij niet genoeg. Zie bij onze faciliteiten (ons Gasthof) wat wij aan onze gasten meer willen bieden dan alleen maar
een slaapplaats en ontbijt. Een sfeervol en gezellig Gasthof, zowel binnen als buiten waar vriendelijkheid en service de boventoon voert.

In onze zoektocht zijn wij nu geslaagd met ons motorvriendelijk Gasthof Walhalja. Medio februari 2015 gaan wij onze deuren openen van het voormalig Hotel – Pension Berger. Gelegen in Winkhausen, (midden in het wintersport gebied te Sauerland).

PA180188Een bijzonder mooi en ruim pand, idyllisch en direct gelegen aan de bosrand en de daar bijhorende rust
en in een schitterende omgeving. Talrijke mooie motor – wandel – fiets en ski mogelijkheden vlak langs onze deur. Schitterende natuur met vele vergezichten en leuke dorpjes/stadjes allerlei winkels, restaurants en terrasjes. Even ver weg van de dagelijkse sleur en stress.

 

Motorrijden is altijd al onze grote passie geweest, dat hebben we nu kunnen combineren met het wonen en werken in ons eigen Gasthof Walhalja.

 

P4120089

Jaap’s Kawasaki ZX12-r “Black Widow” en Walla’s Honda CBF 600 “Grey”.

Wat is Gasthof Walhalja nog meer?
Wij zijn, door onze passie voor motorrijden, een zeer motorvriendelijk Gasthof. Maar wij zijn er natuurlijk niet alleen voor motorrijders, iedereen is bij ons van harte welkom om enkele dagen vol te genieten van alles wat wij en de directe omgeving te bieden heeft. Een mooi en ruim maar ook weer niet al te groot Gasthof, gelegen op de rand van Winkhausen.

Tijdens uw verblijf bij ons kunt U genieten van de volle natuur en de rust, ver weg van het hectische alledaagse. Onze ligging is perfect als uitgangspunt voor vele sportieve activiteiten voor zowel in de zomer als in de winter. Motor- fiets- en wandelroutes en op korte afstand kunt u een dagje golven bij een 18 holes golfresort of ontspannen in een welness  en zwemparadijs.

Voor wintersport liggen op korte afstand diverse ski pistes. Wilt U liever een bezienswaardigheid bezoeken of eens leuk willen winkelen is ook dat mogelijk. De leuke stadjes als Schmallenberg en Winterberg liggen op korte afstand van ons vandaan, alsmede diverse mooie bezienswaardigheden.

U kunt meer informatie hiervan vinden op onderstaande link.
http://www.schmallenberger-sauerland.nl/