Verhaal Regine en Serge


Hoe het begon?

Wij zijn Regine en Serge, beiden begin 50 en beiden behoorlijk actief en sportief. We hebben elkaar nu 4 jaar geleden leren kennen. Regine heeft ruim 25 jaar in de zorg gewerkt en Serge ruim 30 jaar bij de politie, onder andere als politiemotorrijder en later als rechercheur. We wandelen, fietsen en skiën erg graag. We gingen meestal op vakantie naar gebieden met heuvels en bergen en zodoende zijn we ook vaak in het prachtige Sauerland geweest.

Omdat we beiden al lange tijd iets in het buitenland wilden beginnen (runnen) leek dat het uitgelezen moment om dat samen te gaan doen en zodoende zijn we op zoek gegaan. April/mei 2023 zag Serge Walhalja te koop staan op www.immoscout.de waarna het balletje is gaan rollen.

Juni 2023 – een vakantie ingepland om daarin Walhalja te bezichtigen. Na de bezichtiging (die 4 uur in beslag nam), waren we beiden erg enthousiast en gecharmeerd geraakt van Walhalja. Aangezien er nog meer gegadigden waren, hebben we binnen enkele dagen een eerste bod uitgebracht via EifelStar makelaardij en binnen een week hadden we overeenstemming over de prijs. Dus, het gaat nu echt gebeuren.

November 2023 – eindelijk is het zover, op 20 november ondertekenen we met zijn vieren het koopcontract bij de notaris in Schmallenberg. Serge heeft in de tussentijd zijn huis in Nieuwveen verkocht. Kort erna stopt hij met werken en kan hij gaan genieten van zijn verlofdagen.

December 2023 – Serge komt in Rotterdam bij Regine wonen. Het regel- en uitzoekwerk gaat door. Ook zijn we in de tussentijd meerdere malen in Walhalja verbleven om door Walla en Jaap uitleg over het een en ander te krijgen. Hun Duitse boekhouder en de makelaar zijn ook zeer behulpzaam. Het gevoel is nog steeds goed.

Januari 2024 – Regine stopt precies op de dag af na 26 jaar bij haar werkgever om ook van haar verlofdagen te genieten. Eind januari gaan we voor de laatste keer zelf op wintersport naar Oostenrijk, nadat we eerst nog bij Walhalja overnacht hebben. In de tussentijd zijn we druk aan het ontspullen en inpakken.

Februari 2024 – Regine zet haar huis te koop.

Maart 2024 – We zijn op 15 maart met 4 auto’s en 1 aanhanger vertrokken. De ouders en zus en zwager van Serge zijn ook meegegaan. De grote verhuizing volgt 7 april. Na de overdracht van het gasthof door Jaap en Walla zijn we dat weekend direct aan de slag gegaan. Op zondag zijn Serge’s ouders en zus en zwager weer naar huis gegaan en kwamen Serge’s dochters Marit en Sita 5 dagen helpen. We hebben geschilders en heel hard in de tuin gewerkt, vooral Marit, die heel veel op de tractor heeft gezeten om groen afval weg te brengen. Ondertussen is ook het huis van Regine vrij rap verkocht. Het was een komen en gaan van vrienden en familie die kwamen helpen. Het waren pittige leuke dagen en heel gezellige avonden met z’n allen. Met Pasen kwamen o.a Ingeborg en André en Olaf en zijn Duitse vriendin Diana en zijn we naar het paasvuur geweest. Walhalja begint langzaamaan een ander aanzicht te krijgen, vooral door het schilderen. Echt grote verbouwingen komen er vooralsnog niet.

April 2024 – We gaan begin april weer terug naar Nederland en een box bij Shurgard met Serge’s spullen en de spullen uit Regine’s huis in twee verhuisbussen te laden. Wat kan een mens een zoooi ….. eh, spullen hebben. Het past allemaal maar net, maar 1 bus is volgens Serge’s vader overbeladen. Op 7 april gaan we met 2 verhuisbussen en vrienden Sandra en Ellen (onze vrachtwagenchauffeuse) en Serge’s moeder weer naar Walhalja. Serge’s zus en zwager zijn ondertussen in Winkhausen gebleven en werken keihard door. Echt super. Zondagmiddag 7 april komen we veilig aan en kan het uitladen en inruimen beginnen. Hmmm. Dat gaat wel even duren.