Fietsen


Fietsen en fietsroutes in het Sauerland
De Sauerland Radring, de Kinderland Radroute (52 km), en vier fietsroutes van de Bike Arena Sauerland bieden het Schmallenberger Sauerland en de vakantieregio Eslohe iedereen die actief en sportief willen fietsen, prachtige fietsroutes in het Sauerland. Veel routes hebben slechts bescheiden stijgingspercentages en zijn dus ook goed te doen voor kinderen en met electrische fietsen.

Degene die de Sauerlandse bergen en dalen het liefst zeer intensief op de mountainbike wil ontdekken, vindt bij Bike Arena Sauerland een hele reeks uitgezette routes. Die hebben met elkaar gemeen dat ze tussen de Rothaarkam, Hunau en Homert de polsslag flink de hoogte in jagen. Maar dat hangt natuurlijk van de individuele conditie af. Daarom zijn de trails op internet beschreven inclusief hun lengte, meters hoogteverschil en moeilijkheidsgraad. De echte downhill mountainbikers moeten natuurlijk één keer in het Bike Park Winterberg geweest zijn. Voor niet-mountainbikers is het ook erg leuk om daar een keer te gaan kijken.

Rondom Winkhausen zijn er diverse fietsroutes, zowel voor beginnende als voor gepassioneerde wielrenners/fietsers. Deze routes leiden over kleine, secundaire wegen, door idyllische dalen en door Sauerlandse dorpen met de voor dit gebied zo typische zwart-witte vakwerkhuizen.

Voor uw sportieve fietsdagen bent u bij Gasthof Walhalja op het goede adres.
U kunt ten alle tijden bij ons binnen rijden.